Se simte vânt de toamnă, la mine-n garderobă

Toamna e pentru mine această doamnă îmbrăcată elegant în frunze arămii pe crengi și pe sub ele, iar uneori în picături de ploaie pe trotuar. Toamna are o eleganță aparte, așa că simt să mă îmbrac în consecință pentru a o impresiona. Fiecare anotimp îmi inspiră câte ceva. Dacă vara aleg culoare și haine lejere, iarna îmi plac  puloverele cu motive de sărbătoare. Așa că odată cu sezonul strugurilor hainele de vară au ajuns în spatele dulapului și să le pregătesc la îndemână pe cele potrivite pentru condiții de vânt și ploaie. Înlocuind hainele subțiri, mi-am dat seama că ce pun în loc aș putea să împărtășesc și cu tine. Am în listă câteva piese vestimentare esențiale pentru sezonul rece, dar mai ales pentru confortul meu termic și estetic. 

Blugi

în general cu toții avem în garderobă blugi: skinny, evazați sau lejeri, căci pot fi purtați la tot felul de ocazii. În ultimul timp și la evenimente mondene bărbații au o cămașă colorată sau albă cu papion și o pereche de blugi simpli. Nelipsiți din garderoba mea sunt cei negri, mai ales că îmi place combinația alb-negru. E simplă, inspiră eleganță și n-a creat (aproape) niciodată neplăceri. 

Am o slăbiciune pentru blugii Levi’s și ajung să-mi umplu dressingul fără să-mi dau seama, așa că ajung să și port jeanși foarte des.

Sacou sau palton

Recunosc că eu am în garderobă și sacouri, dar și paltoane. În funcție de cât de friguroasă e ziua decid la care apelez. Nu sunt genul care să-și ia doar un pulover gros când iese afară. Pentru că atunci când vei intra în interior nu ai cum să nu transpiri, iar uneori poți să arăți ca un urs polar. Asta nu înseamnă că am arucat toate puloverele și nu voi mai cumpărata niciodată, în niciun caz, după cum vei observa tot în acest articol.  

Sistemul de a mă îmbrăca atunci când e frig l-am denumit ”Matrioska” , dar de multe ori îi spun și ”Straturi peste straturi” , căci are o ordine a hainelor care se poate schimba în funcție de ocazie, de chef și de tememperatură. Oricum, dacă ar fi să-l explic, cel mai clar mi s-ar părea să-ți arăt ordinea articolelor vestimentare pe care le port:

Tricou subțire;

Cămașă sau pulover;

O vestă sau un cardigan dacă e cu adevărat frig, altfel sar acest pas; 

Paltonul sau sacoul elegant în acord cu toată ținuta pe care de abia aștept să-l dau jos atunci când intru într-o încăpere. 

Pulover

Am promis că voi  scrie și despre acesta. Are un loc aparte în garderoba mea toamna și iarna. În general, nu port acele pulovere extrem de groase, din lână sau material pufos, ci le prefer pe cele mai subțiri pentru a le include în operațiunea ”Matrioska”. Cea mai importantă pentru mine când vine vorba de pulovere e textura. Prefer ca materialul să fie bumbac, iar decolteul în V, oferindu-mi șansa să pun o cravată atunci când vreau. 

Cămașa

La fel ca alte piese enumerate în această listă poate fi potrivită oricărui anotimp. Eu le port mai ales la evenimentele mele muzicale și aleg cămăși înflorate, cu buline sau modele atipice întrucât se blendează extrem de bine cu stilul meu muzical. Sigur că nici cămașa albă nu-mi lipsește, dar recunosc că pe aceasta o port mai degrabă într-un cadru formal. Rămâne, așadar, să ne vedem toamna aceasta la un concert și să ne admirăm modelele cămășilor. Poate chiar în Piața Romană:

 

Ghete

Recunosc că admir când văd încălțăminte colorată în nuanțe muștar sau ca strugurii bine copți, cu modele, curele, ținte și alte ingeniozități. Dar eu aleg clasicul pentru că o încălțăminte neagră sau maro îți va fi extrem de ușor să o asortezi la orice fantezie vestimentară pe care ai putea să o ai. Ce mi se pare important este ca perechea de ghete să fie de calitate – doar nu vrei să-ți înoate degetele, nu? – și confortabile pentru a putea să te plimbi simțind că tălpile sunt pe note muzicale cântate de un artist desăvârșit. 

Clar toamna e o sursă de inspirație, dar pentru a nu mă mai pierde în jocuri de cuvinte vreau să recunosc că am pe wishlist o pereche de ghete Tommy Hilfiger văzută pe Answear, dressingul online din care poți alege produse originale pe care le probezi acasă, păstrând doar ce ți se potrivește. Sper că voi nimeri mărimea din prima, dar și dacă nu, măcar nu-mi fac griji. 

Eșarfă

Se zice că “frigul te ia de la picioare și gât”. Dacă prima parte am rezolvat-o cu o pereche bună de ghete, cum protejăm gâtul dacă nu cu o eșarfă sau un fular? Mulți bărbați fug de acest accesoriu pentru că nu înțeleg cum îl pot purta. Dar eu, știind că eșarfele au există de peste 2000 de ani, militarii prinzând insignele de rang de aceste. Știind că au fost purtate în bătălii și războaie, am o fascinație aparte pentru ele. În plus, există tot felul de variante de a le purta:

Mie îmi place atunci când eșarfa reușește să ofere un plus stilului. O nuanță aprinsă asortată unui costum negru poate schimba complet aerul sobru al ținutei.

Șosete

Toamna nu ar fi la fel fără șosetele colorate care mă înveselesc doar știind că le port.  Sigur că șosetele sunt esențiale atunci când porți teneși, botine sau ghete, dar ele în sine au un farmec, de aceea există tot felul de modele și culori. Recunosc că mă binedispune să am o pereche de șosete vesele cu motive muzicale, elemente ale toamnei sau chiar model cu cartofi prăjiți la o vertimentație casual. Dacă totuși ținuta e elegantă și șosetele sunt la vedere voi opta pentru unele elegante, într-o singură culoare, dar în niciun caz albe, pe acestea le păstrez pentru ținutele sport. 

Eu nu cred că e întâmplător faptul că ne plac Happy Socks. Are legătură cu spiritul nostru ludic, al oamenilor. Avem nevoie să știm că indiferent de situație avem posibilitatea de a ne personaliza ținuta, de a alege un element pe care la petrecerile cu prietenii să-l afișăm cu zâmbetul pe buze, la ținutele impuse să simțim că le sfidăm, în momentele de rebeliune să fim cât de hippie ne dorim.

După inspirație, urmează expirație

De ce expirație? Căci sfaturile care îți vor ușura drumul spre o garderobă de invidiat sunt:

Calitatea e cea esențială într-o garderobă. Dacă gusturile noastre sunt complet diferite, dacă fiecare are alte branduri care îi guvernează garderoba, ce ar trebui să avem în comun sunt produsele calitative din materiale care se simt confortabil, care oferă libertate de mișcare și sunt rezistente în timp. 

Comandatul hainelor online n-a fost niciodată mai simplu ca în ultimul timp. Ai tot felul de beneficii, de la avantajul că nu mai pierzi timpul prin magazine până la faptul că poți deveni client fidel și să te bucuri de reduceri. De exemplu, în clubul Answear, ai reduceri la fiecare comandă şi acces la super evenimente, precum VIP Sales! 

În loc de ultimul sfat, dar și ca o concluzie, aș lăsa acest citat, care, în final, nu mi se pare că spune decât că e important să te îmbraci pentru tine însuți așa cum îți place și simți. Eu toamna cu siguranță simt să-mi iau “ceva cu mânecă lungă” cum îmi spunea mama când eram mic. 

Nu te lua după trenduri. Nu lasa lumea modei să te influenteze într-un mod negativ, ci decide singur cine esti, ce doresti să transmiți prin felul în care te îmbraci și prin felul în care traiești.” – Gianni Versace

Articol scris pentru SuperBlog 2020

Pozele fac parte din arhiva personală și answear.ro

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer